Terug naar de natuur: Biologische urnen

De natuur kent geen einde en wij maken daar deel van uit. Biologische urnen zijn een mooie en verantwoorde vorm van asbestemming. De overledene gaat hierbij met respect voor de natuur op een symbolische manier terug naar de natuur. Biologische urnen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar en natuurlijk materiaal. Eenmaal in de aarde begraven, zal de bio urn na een tijdje volledig afbreken. Uw overleden dierbare wordt op die manier terug deel van en teruggegeven aan de natuur, zonder schade te veroorzaken aan het milieu. U kunt er natuurlijk steeds voor kiezen om een gedeelte of de volledige hoeveelheid as te bewaren in de urn. 

voorbeeld biologische urnen

Afscheid nemen hoeft niet meteen en u kiest zelf het juiste moment uit. De urn kan in eerste instantie een mooi plekje in uw huis krijgen voordat u de urn aan de aarde teruggeeft. Het is mogelijk om een deeltje te bewaren in een asjuweel, zodat u uw dierbare steeds met u meedraagt. 

De biologische urne die een boom wordt

De Bios Urn is een volledig biologisch afbreekbare urne, ontworpen om de assen om te vormen tot een boom. De urne bestaat uit 2 delen en bevat een zaad dat zal groeien uit de as van uw geliefde. U hebt keuze tussen vier verschillende bomen: Beuk, den, ei en esdoorn. De werkwijze is vrij gemakkelijk. U plant de Bios Urn in de aarde en het zaadje wordt in de bovenste capsule geplaatst en beschermt de zaailing. De Bios Urn wordt simpelweg af en toe bewatert, zodat de toekomstige boom vochtig genoeg blijft om te groeien. 

bios urn met boom

De Bios Urn is combineerbaar met een Bios Incube, die nieuwe technieken gebruikt en de gekiemde boom automatisch bewatert. Het design past nadeloos in elk interieur en vindt een thuis in zowel de woonkamer als op kantoor. De biologische urne wordt in de Bios Incube geplaatst en breekt langzaam af en wordt zo deel van de aarde. Van zodra de boom groot wordt, controleert de Bios Incube de grootte en biedt u de keuze om de boom te planten waar u wilt. De Bios Incube is het eerste systeem die u toelaat de Bios Urn dicht bij jou te planten.

Meer informatie over de Bios Urn en Bios Incube vindt u op de website van Bios.

Biologische urne bestellen

 

logo-begrafenissen-heiremans

Wilt u meer info of een bestelling plaatsen? Neem contact met ons op of kom langs in ons kantoor te Borgerhout.