Top 10 Moderne uitvaartmuziek (2020)

Bij een overlijden willen we de juiste muziek kiezen die de persoon typeert. Deze lijst bewijst dat mooie, serene uitvaartmuziek ook hedendaags kan zijn.

platenspeler speelt uitvaartmuziek

#1 Aphex Twin – Avril 14th

Richard D. James (aka Aphex Twin) maakte de laatste 2 decennia naam in de IDM club scene. Deze hedendaagse Chopin heeft meer in zijn mars en liet dit blijken met de plaat ‘Drukqs’, waar klassieke stukken zich afwisselen met dansmuziek. Ideaal voor een moderne uitvaart.

#2 David August – Consolation

Een intieme productie van deze Duitse artiest. Het album neemt je mee op een diepe doordachte reis doorheen de wereld en ziel van David August. Ondanks zijn bekende naam op festivals, blijft zijn oeuvre zeer klassieke toetsen hebben.

#3 David August – Watch Your Step (Lambert Rework)

Een herwerking van één van David August’s nummers. Sereen, zacht en gevoelig pianostuk dat gepast is voor elke begrafenis.

#4 Sigur Rós – Hoppípolla

Een kleurrijke zonsondergang, een knuffel van je moeder, de lach van een baby. Deze band uit ijsland maakt prachtige uitvaartmuziek om terug te denken aan de meest dierbare dingen.

#5 Four Tet – New Energy

Prachtige serene soundscapes zonder tekst. Dit album uit 2017 laat niemand onberoert. Ideale uitvaartmuziek voor een jongere doelgroep.

#6 Phaeleh – Afterglow

Zeer ontroerende muziek van de dub producer Phaelah in combinatie met zangeres Soundmouse. De zachte klanken ontvoeren je naar de kern van emotie. Een helend en begeesterend nummer.

#7 Trentemøller – Miss you

Deze zeer eigenwijze stijl typeert Trentemøller niet. In dit exceptioneel nummer is de bevreemdende melodie er één van triestesse en gemis.

#9 Blockhead – Sunday Seance

Nummer van het meesterlijk album ‘Music by Cavelight’ waarbij het label Ninja Tunes besefte dat ze een genie in huis hadden. Over dit nummer valt niets te zeggen. Gewoon luisteren en genieten. Het hele album kan dienen als perfecte uitvaartmuziek.

#10 Bonobo – Days to Come

Een virtuoos nummer van zijn album ‘Black Sands’ uit 2010. Dit nummer is een compositie van klassieke instrumenten, digitaal samengesmolten tot dit verbazingwekkend muziekstuk.

Afspeellijst alle nummers

logo-begrafenissen-heiremans

Uitvaartcentrum Hendrik Heiremans helpt u graag verder met het uitkiezen van de juiste uitvaart muziek en eventueel aanvullende overlijdensgedichten.

Bel ons op het nummer 03 235 35 14 om een kosteloze afspraak te maken.