Versoepelde Corona maatregelen vanaf september

Vanaf 1 september versoepelen de richtlijnen voor uitvaarten. Begrafenissen, crematies en asverstrooiingen in beperkte kring zijn toegelaten zolang er rekening gehouden wordt met de social distancing maatregelen. 

Versoepelde Corona maatregelen vanaf september 1

Tot 31 augustus mogen er maximaal 100 personen aanwezig zijn tijdens de viering of plechtigheid. Vanaf 1 september mogen begrafenisceremonies in aanwezigheid van maximum 200 personen binnen of 400 personen buiten. Het dragen van een mondmasker blijft verplicht.

Een bijeenkomst in een zaal na de uitvaart voor de koffietafel of receptie is tot eind augustus toegestaan met een maximum van 10 personen. Vanaf 1 september wordt dat uitgebreidt naar maximaal 50 personen, kinderen onder 12 jaar niet inbegrepen. Voor de koffietafel gelden dezelfde regels als de horecasector.

Zoals voorheen wordt de familie steeds geïnformeerd dat zij op een later tijdstip een herdenkingsdienst kunnen houden. 

Fysieke begroetingen zijn jammer genoeg niet toegestaan. Ook rouwkaartjes worden niet persoonlijk overhandigd, maar kunnen in een mandje gelegd worden. Tijdens de plechtigheid wordt de afstand van 1,5 meter tussen elke persoon die niet tot hetzelfde gezin behoort, gerespecteerd. Ook voor het vervoer wordt aangeraden om een privé-voertuig te gebruiken om zich naar en van de locatie te verplaatsen. Dit om contact te vermijden met mensen die niet tot hun eigen gezin behoren. 

Versoepelde Corona maatregelen vanaf september 2

Begraafplaatsen blijven toegankelijk mits inachtneming van de social distancing maatregelen. 

De nieuwe richtlijnen gelden voor een periode van één maand. 

Uiteraard staan we bij Heiremans klaar om u bij te staan en uw praktische zorgen over te nemen. Van vervoer over afleggen tot balsemen indien gewenst. We leveren bloemen en zorgen voor uitnodigingen en overlijdensaankondigingen in dagbladen. Heiremans regelt de gehele uitvaarplechtigheid met alle afspreken rond aula, kerk, begraafplaats, … En natuurlijk ook de koffietafel of receptie nadien. 

Uitvaartverzorging Heiremans is 365 dagen per jaar en 24 uur per dag te bereiken. We houden daarbij steeds rekening met alle maatregelen in deze uitzonderlijke periode.